zondag 20 mei 2012

Weekend Brussel - Dag drie

Omdat onze trein terug naar Nederland pas in de loop van de middag vertrok, hebben we de ochtend gebruikt om nog het een en ander te doen in Brussel. We zijn eerst naar het stripmuseum in de Zandstraat gelopen.

 Belgisch Stripcentrum

Het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal is gevestigd in een oud warenhuis van de Belgische Art Nouveau architect Victor Horta.

In het gebouw veel bekende en minder bekende striphelden. De meest bekende striphelden hadden allemaal hun eigen hoekje, zoals hier het hoekje van Lucky Luke.Kuifje heeft een prominente plaats in de hal.En hij zit zelfs verwerkt in het logo van het museum.Als je het museum verlaat en naar links loopt kun je aan het eind van de straat een trap oplopen. Boven staat een beeld van Guus Flater.

Guust Flater Guust Flater

Het was inmiddels erg mooi weer geworden en we hebben nog een stadswandeling gedaan langs een aantal muurschilderingen van strips die een relatie met Brussel hebben. Voordat we bij onze eerste muurschildering kwamen liepen we over het Martelarenplein, de gebouwen aan dit plein zijn voor een belangrijk deel in gebruik van de Vlaamse regering.

MartelarenpleinMartelarenplein Martelarenplein

De eerste in het rijtje muurschilderingen was Guust Flater in de Schildknaapstraat.

Schildknaapstraat - Guust FlaterSchildknaapstraat - Guust Flater Schildknaapstraat - Guust Flater

De overige muurschilderingen op onze route waren:

Vlaamsesteenweg - Dommel Vlaamsesteenweg - Dommel
Oppemstraat - Billy the Cat Oppemstraat - Billy the Cat

We hebben ons bezoek aan Brussel afgesloten met een lunch op een terras vlakbij de Dommel muurschildering. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel om de tassen op te halen. Met de metro zijn we naar Brussel Zuid gegaan. Dit was het beginpunt van de trein naar Amsterdam en in Brussel Zuid kon je nog zitplaatsen vinden. Daarna stroomde trein weer helemaal vol.
Het was een prachtig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten