zondag 20 mei 2012

Weekend Brussel - Dag twee (deel 3)

Na het bezoek aan het museum zijn we naar het Warande Park gegaan. Aan de zuidzijde van het park ligt het Koninklijk Paleis. Gedurende een deel van de zomer was het pelais open voor het publiek. Daarvoor waren wij te vroeg.

Koninklijk paleis Brussel Koninklijk paleis Brussel
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Nadat ons uitje in Brussel nogal fris was begonnen, was het weer inmiddels volledig omgeslagen. We waren blij dat we in het park wat schaduw hadden. In de buurt van het Paleis der Natie zorgt een grote fontein voor enige verfrissing.

Fontein in Warandepark Fontein in Warandepark
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het Paleis der Natie ligt, gezien vanuit het Koninklijk Paleis, aan de overkant van het park. In het Paleis der Natie zetelen de beide kamers van het Belgische parlement.

Paleis der Natie Paleis der Natie
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Jubelpark
Het Jubelpark is door Leopold II aangelegd om het gouden jubileum van de Belgische onafhankelijkheid te vieren. In het park moest een paleis en een triomfboog komen. Door geldgebrek was het allemaal niet op tijd klaar, het zou nog zo'n 50 jaar duren voor het af was.
Het meest imposante deel is ongetwijfeld de triomfboog.

Triomfboog JubelparkTriomfboog Jubelpark Triomfboog Jubelpark
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Bovenop de centrale boog staat een bronzen beeld met de titel: Brabant hijst de nationale vlag.

Triomfboog Jubelpark<em>Brabant heist de nationale vlag</em> Brabant hijst de nationale vlag
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Zo'n dagje in de stad is altijd vermoeiend. Vanuit het Jubelpark zijn we teruggegaan naar ons hotel om even op te frissen en een beetje tot rust te komen.
Nadat we de eerste avond in een 'toeristenmenu'-restaurant bij de Grote Markt terecht waren gekomen, hadden we voor deze avond iets uitgezocht dat de veel geroemde Belgische gastronomie beter kon vertegenwoordigen. Het werd één van de visrestaurants in de buurt van het Sint Katelijneplein. Het was er prima vertoeven. Op de één of andere manier zoeken wij in restaurants altijd een tafel uit naast mensen die het samen niet leuk hebben. Ook hier is dat weer gelukt. Er zat een man met twee vrouwen aan een tafel. Een van die dames liet duidelijk merken dat ze het niet getroffen had in het leven. Wat er ook gebeurde, voor haar was het glas half leeg. Wij hebben het glas nog maar eens bij laten vullen, het was een heerlijke avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten