zaterdag 3 november 2012

Dag 2: Wetland Park (deel 2)

Vlindertuin - Blue Spotted CrowBlue Spotted Crow

Een hoogtepunt van Wetland Park is de vlindertuin. Prachtige vlinders vliegen hier rond, zoals deze Blue Spotted Crow. De meeste vlinders die hier vliegen zijn aanzienlijk groter dan de vlinders die we in Nederland gewend zijn.

Common Tiger

Common Tiger


Deze mooie vlinder komt voor in grote delen van Zuidoost Azië. Hij lijkt op de Amerikaanse monarchvlinder. In de vlindertuin vlogen er een heleboel rond.
Ze hebben een bijzondere manier om zich te beschermen tegen aanvallers. Ze faken dat ze dood zijn en door hun nare geur en smaak worden ze door hun aanvallers snel achtergelaten. Na een korte herstelperiode fladderen ze dan weer rond.

Dark Blue Tiger


Dark Blue Tiger

Deze vlinder komt voor in zuid en zuidoost Azië. De noordgrens van het verspreidingsgebied van deze vlinder is de Himalaya. Hij behoort tot dezelfde familie als de Common Tiger. Hier zit een groepje van deze vlinders bij elkaar op één plant. Terwijl we hier stonden kwam er een gids met een groep luidruchtige Chinezen langs. Daarna waren vrijwel alle vlinders verdwenen.
De Common Tiger en de Dark Blue Tiger hadden duidelijk een voorkeur voor dezelfde planten.


Kleine Monarchvlinder


Kleine Monarchvlinder

De kleine monarchvlinder is een van de meest voorkomende soorten in Hong Kong. Ook in deze vlindertuin was de soort ruim vertegenwoordigd. Vogels en andere dieren die denken een lekker hapje te vangen komen van een koude kermis thuis. Het beestje is giftig en het consumeren ervan leidt tot braken.

De gele Eurema Hecabe,de verschrikkelijk onrustig vliegende groen zwarte Tailed Jay eneen klein vlindertje zijn het restant van onze foto oogst in de vlindertuin.
Er vloog nog veel meer rond, maar veel vlinders zijn zo onrustig dat het lastig is om foto's te maken.
Naast de mooie natuur zie je vanaf bijna alle plaatsen in het park de oprukkende hoogbouw.

Oprukkende hoogbouw Oprukkende hoogbouw
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hieronder een vis in het heldere water.
Dayallijster

We hadden al een paar keer een zwart-witte vogel rond zien vliegen. Door de kleuren lijkt hij een beetje op een ekster, maar hij heeft het formaat van een merel. Ook in de parken in Hong Kong zie je deze Dayallijster overal zitten. In Wetland Park hebben we er maar één kunnen fotograferen, en dan ook nog van achteren. De vogel komt in grote delen van Azië voor en het is dan ook geen bedreigde vogel.

 Dayallijster

Terwijl we op een bankje zaten zagen we in een paar bomen voor ons een heleboel roetkopbuulbuuls zitten.

RoetkopbuulbuulsRoetkopbuulbuuls Roetkopbuulbuuls
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Met een paar foto's van bloemen in het park hebben we ons bezoek aan Wetland Park afgesloten.
Afscheidsdiner

Omdat Ron, Marieke en Machteld die nacht naar Nederland zouden vliegen, was dit de laatste gelegenheid om nog een keer met de hele club te dineren. Martin had een prima restaurant uitgekozen en het werd een gezellig avondje.

Na het eten zijn we met de metro naar station Hong Kong gegaan waar de trein naar het vliegveld vertrok. Op metrostation Tsim Sha Tsui en in de metro hebben we nog een paar foto's van de drie broers in Hong Kong gemaakt.Na het vertrek van Ron, Marieke en Machteld zijn we met Martin nog wat gaan drinken in een café in de straat met de lange rij roltrappen van Queens Road tot Conduit Road.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten