dinsdag 6 november 2012

Dag 5: Ocean Park (deel 1)

Jarvois Street


 Jarvois Street

In deze straat in het centrum van Hong Kong stond ons hotel. Op dinsdag 6 november stond Ocean Park op het programma. Ocean Park ligt aan de zuidkant van Hong Kong Island. Er wordt volop gebouwd aan een metrolijn in die richting, maar wij waren nog aangewezen op een andere vorm van vervoer. We hebben gekozen voor de in Hong Kong erg goedkope taxi die ons voor ongeveer € 10,- naar Ocean Park bracht. 


Ocean Park

Ingang Ocean Park Ingang Ocean Park
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Ocean Park is een soort kruising tussen een dierentuin en een pretpark. Het ligt aan de zuidkant van Hong Kong Island en bestaat uit twee delen die door een kabelbaan met prachtig uitzicht over Deep Water Bay, zijn verbonden. Het park was nog maar net open en bij de kabelbaan was nog erg rustig. We zijn dus meteen doorgegaan naar het meest zuidelijke deel van het park. We hadden zelfs een gondel voor onszelf.

Kabelbaan Ocean Park Kabelbaan Ocean Park
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Tijdens het begin van het tochtje met de kabelbaan kijk je uit over het park en de heuvels in de omgeving.

Hong Kong Island Hong Kong Island
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Deepwater Bay en Repulse Bay

Vervolgens heb je uitzicht op Deep Water Bay en wat verder weg Repulse Bay

Kabelbaan Ocean ParkKabelbaan Ocean Park Uitzicht kabelbaan
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com


Het eiland waar je tegenaan kijkt heet Middle Island.

Middle Island Middle Island
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Aberdeen Harbour

Vanuit Ocean Park heb je op sommige plekken een mooi uitzicht op de omgeving. In sommige gevallen zie je wel stukken van achtbanen op de foto's.
Links het uitzicht op Aberdeen Harbour. Een kleine haven omringd door woonwijken. Rechts uitzicht op de Zuid-Chinese Zee.

Kabelbaan Ocean ParkKabelbaan Ocean Park Uitzicht Ocean Park
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com


Rainforest


De eerste attractie die we in Ocean Park hebben gedaan was The Rapids in het Rainforest deel van het park. In de Efteling heb je ook zoiets, met de kans om nat te worden. Hier in Hong Kong was die kans 100%, je werd gewoon natgespoten onderweg.
Zeeleeuwen

Bij de Pacific Pier was het zeeleeuwenverblijf. In Oregon en San Francisco hebben we al grote aantallen van deze beesten in het wild gezien. Zeeleeuwen

Hieronder nog een paar foto´s van het uitzicht op de Zuid-Chinese Zee. Het was een stralend mooie dag en dan lijkt alles nog mooier te zijn.


Uitzicht op Zuid-Chinese ZeeUitzicht op Zuid-Chinese Zee Uitzicht op Zuid-Chinese Zee
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com


Zwarte Wouw


Boven Ocean Park vlogen een aantal roofvogels rond. Vermoedelijk gaat het om de in deze omgeving talrijke zwarte wouw.

 Zwarte wouw

Dolfijnenshow


In Ocean Park veel aandacht voor dieren die in en rond de zee leven. Het was dus geen verrassing dat er ook een dolfijnenshow was. Hoewel dit soort vermaak met dieren altijd een beetje ongemakkelijk voelt, was het toch leuk om naar te kijken. De dieren leken er plezier in te hebben en niemand dwingt ze om die kunstjes te doen. In het wild vertonen ze vaak gedrag dat hierbij in de buurt komt. 
Ze mogen dan een lief en vriendelijk imago hebben, het zijn gewoon roofdieren en gewiekste jagers die alles behalve zachtzinnig omgaan met hun prooien.

Dolfijnenshow Dolfijnenshow
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Er kwam ook nog even een zeeleeuw kijken.

 Zeeleeuw
We hebben in Ocean Park de goorste lunch van de hele reis gehad. Chinees fastfood van een zeer slechte kwaliteit. Maar verder hebben we ons prima vermaakt in dit park. In de buurt van het Rainforest deel zagen we deze ara zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten