dinsdag 6 november 2012

Dag 5: Ocean Park - Reuzenpanda's

Reuzenpanda's en kleine panda'sIn het Giant Panda Adventure zaten zowel reuzenpanda’s als kleine rode panda's. De kleine rode panda's zijn een bedreigde diersoort die alleen in sommige delen van Azië voorkomt. Een deel van de populatie leeft in China, maar niet in de buurt van Hong Kong. De kleine panda werd in het verleden ingedeeld bij de familie van de wasberen, maar inmiddels hebben ze een eigen familie gekregen. Binnen deze familie zijn ze de enige niet uitgestorven soort. Tot deze familie worden ook een heleboel uitgestorven diersoorten gerekend.


 Kleine panda


Reuzenpanda´s

De reuzenpanda is natuurlijk vooral bekend als symbool van het WNF. Door hun bolle zwart-wit getekende kop zien ze er lief en aaibaar uit. Dat neemt niet weg dat ze voor mensen behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Deze panda's in Ocean Park zagen er aanvankelijk vooral erg rustig uit. De ene panda leek te slapen, de andere keek vanuit een opening in de rotsen toe.
Nadat we een tijdje in een ander deel van Ocean Park hadden rondgelopen zijn we nog even terug gegaan naar deze panda's. We kwamen op een goed moment terug. Één van de panda's kreeg een portie verse bamboebladeren. Het leverde heel veel mooie foto's op.
Gouden stompneusapen

Er was nog een tweede verblijf waar panda's zaten. Naast de panda's zaten er ook nog een paar zeldzame gouden stompneusapen. Een apensoort die alleen in China voorkomt. Hun leefgebied valt deels samen met dat van de reuzenpanda. De gouden stompneusapen leven in grote groepen van soms wel honderden dieren. Bij de ingang van het verblijf beelden van beide soorten.


Gouden stompneusaapje

De aapjes werden net gevoerd toen we bij hun verblijf stonden. Op dat moment liep er ook een grote groep luidruchtige en onbeschofte Chinezen rond. Ze schreeuwden en bonkten op de ramen. Oproepen van het personeel om rustig te zijn hadden slechts enkele seconden effect.


Aquaria

In de mooie aquaria van het park zwom onder andere een groot aantal hamerhaaien. Maar ook minder afschrikwekkende vissen waren van de partij.

Na ons bezoek aan Ocean Park hebben we een taxi genomen naar ons hotel. Er waren veel opstoppingen, de rit duurde daarom veel langer dan gepland. Na een korte opfrisbeurt in het hotel zijn we met Martin gaan eten bij een Chinees restaurant en daarna hebben we in een huiskamerachtige cocktailbar een paar aardbeien-chocolade-cocktails gedronken. Het was weer een gezellige avond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten