woensdag 7 november 2012

Dag 6: Boottocht roze dolfijnen

Roze Dolfijnen


In de zee bij Hong Kong zwemmen roze dolfijnen. Je kunt een boottocht boeken om deze beesten te zien. We hadden dit al op de eerste dag in Hong Kong geboekt via internet en voordat we naar de Big Buddha gingen zijn we in een rommelig kantoortje gaan betalen. 

Op de ochtend van de boottocht moesten we ons melden in een groot hotel in het stadsdeel Kowloon. Vandaar werden we met een bus naar de pier gebracht waar de boot op ons lag te wachten. De pier was in de buurt van het vliegveld. 
Tijdens het eerste deel van de tocht zagen we vrijwel elke minuut een vliegtuig opstijgen.
De foto hierboven hebben we van de organisatie van de tocht gekregen. Het is erg lastig om zelf goede foto's te maken omdat ze maar heel kort boven water komen.


Hong Kong-Zhuhai-Macau brug


In Hong Kong is men begonnen met de bouw van een brug naar Macau. De brug wordt bijna 50 km lang en zal daarmee bij de opening in 2016 de langste brug ter wereld zijn. In het midden komt een tunnel zodat de schepen ook na de opening van de brug nog de havens van de Pearl River delta kunnen bereiken. Gevreesd wordt dat de bouw van de brug voor de dolfijnen slecht nieuws is.


Brug naar Macau Brug naar Macau Brug naar Macau
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Vervolgens moesten we nog een heel eind de zee op om bij de dolfijnen te komen. Rond de eilanden Sha Chau en Lung Kwu Chau is een beschermd gebied, het Sha Chau and Lung Kwu Chau Marine Park, waar niet mag worden gevist en waar geen snelle boten mogen komen.


Op zee Op zee
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Op de volgende foto vliegt een kleine zilverreiger voorbij.

 Kleine zilverreiger
Op zee zag je veel kleine bootjes, waaronder vissersboten.Rond de vissersboten zie je veel vogels, vooral meeuwen. Maar ook de dolfijnen bleven in de buurt van de vissersboten.
Het is een aantal keren gelukt om een dolfijn op de foto te krijgen. Het vreemde is dat ze er op de foto nogal wit uit zien. Terwijl ze ter plekke toch echt roze waren. Op de ietwat vage rechterfoto is nog wel wat van de roze kleur te zien.Voor de zekerheid hebben we op de boot nog een aantal foto's gekocht van de dolfijnen in dit gebied. Op de foto's is de roze kleur beter te zien. De dolfijnen worden donkergrijs geboren en worden daarna geleidelijk lichter van kleur.
Op de eerste foto hieronder heeft de dolfijn vlekken die het gevolg zijn van de vervuiling van het water. Op de tweede foto is het kleurverschil tussen de jonge en volwassen dolfijnen goed zichtbaar. Daarna een dolfijn waarbij een diepe snee bij het hoofd is te zien. Deze dolfijn heeft vast gezeten in een net, is daaruit losgekomen en lijkt nu geen last meer te hebben van zijn verwondingen.Na een tijdje tussen de dolfijnen te hebben gezeten werd het tijd voor de terugreis. Het was heerlijk weer gedurende dit deel van de dag.Op de volgende foto uitzicht op het noordelijke deel van de New Territories.

New Territories New Territories
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het eilandje hieronder heet Sha Chau, het ligt binnen het gebied waar de dolfijnen worden beschermd.

Sha Chau Sha Chau
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het beschermde gebied wordt gemarkeerd door gele boeien in het water. Op de achtergrond zie je het vliegveld Chep Lap Kok.

Gele boei Gele boei
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Het was een prachtige excursie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten