donderdag 8 november 2012

Dag 7: Central Hong Kong (deel 2)

Statue Square

Op Statue Square was een mini Midgetgolfterrein ingericht. De hindernissen hadden Hong Kong als thema. Hieronder links het winkelcentrum bij The Peak en rechts het Two International Financial Centre.

 Midgetgolf op Statue Square

Ook in Hong Kong veel reclame voor de James Bond film Skyfall, zoals hier bij een bushalte in de buurt van het HBSC gebouw.

Skyfall


Sightseeing bus

Enigszins vermoeid van het vele lopen hebben we ons deze laatste middag door de stad laten rijden met een hop-on hop-of bustour. Je kon twee rondjes doen, wij hebben het rondje gedaan van de eerste bus die aankwam. Dat rondje was vooral aan de westkant van Hong Kong Island, in de buurt waar ook ons hotel stond.


Bustour


De blauwe toren hieronder is de 189 m hoge Centrium Tower.

Centrium Tower  Centrium Tower
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Bamboe steigers

Tijdens ons verblijf in Hong Kong werd een hoog gebouw achter ons hotel in de steigers gezet. Die steigers bestonden volledig uit bamboe. Ze schijnen minstens zo sterk te zijn als de steigers die in het westen worden gebruikt. Tijdens de rit met de bus kwamen we langs een gebouw dat in bamboe steigers was gehuld en aan het einde stond een gebouw bij een pier waar veerboten vertrekken in de steigers.


Bamboe steigers


De bus reed ook door de straat waar het appartementencomplex waar Martin woonde stond (foto rechts).
Hollywood Road  Hollywood Road
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Dubbeldeks trams

Buiten Hong Kong hebben alleen Blackpool en Alexandrië dubbeldeks trams. Hong Kong heeft verreweg de grootste vloot van dubbeldeks trams. Ze rijden op een zestal lijnen op Hong Kong Island. Erg snel zijn ze niet, wel heel goedkoop.

Dubbeldeks tramsDubbeldeks trams  Dubbeldeks trams
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Uitzichtplatform Bank of China

Van het mooie weer eerder die middag was niet veel meer over toen we terugkwamen van de rondrit met de bus. 

ICC-toren

We zijn naar de Bank of China gegaan omdat we hadden gehoord dat er op de 43ste verdieping een uitzichtplatform was. We meldden ons bij de centrale balie in de hal, werden naar een hoek gestuurd waar iemand zat met een apparaat om onze tassen te scannen, vervolgens moesten we weer naar de centrale balie voor een pasje, en bij de lift stond nog iemand om die pasjes dan weer te controleren. Die mensen zitten daar dus de hele dag, terwijl wij in elk geval op dat moment de enige bezoekers waren.

 


Uitkijkplatform was trouwens een groot woord voor wat we te zien kregen. Je mocht door een raam naar buiten kijken. Uiteraard een mooi uitzicht, maar je kon bijvoorbeeld niet rondlopen om het uitzicht in een andere richting te bekijken. We hebben dat natuurlijk wel geprobeerd met onze pasjes, maar de poortjes bleven voor ons gesloten.


'Uitkijkplatform'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten