donderdag 8 november 2012

Dag 7: Zoological en Botanical Gardens

Holiday Inn Express Soho

Onze laatste dag in Hong Kong. We moesten 's morgens om elf uur uitchecken in het hotel. Ons vliegtuig vertrok pas tegen middernacht, we hadden dus nog een hele dag in Hong Kong. We zijn eerst met een taxi naar Station Hong Kong gegaan, het station waar de treinen naar het vliegveld vertrekken. Op het station kon je alvast inchecken voor de vlucht en je koffer alvast inleveren. We waren dus vrij om de rest van de dag nog van alles te doen, zonder dat we ons nog druk moesten maken over de koffers.


Hong Kong Zoological and Botanical Gardens

De eerste bestemming was niet zo heel ver uit de buurt en we besloten dus om te voet naar de Zoological en Botanical Gardens te gaan. Dat viel in de praktijk nogal tegen, het was erg warm en een steile klim naar dit park. We zijn uiteindelijk een tijdje op een bankje bij de witwanggibbons gaan zitten om uit te rusten.

Zoals in vrijwel elke grote stad zaten ook hier veel duiven. De soort die je het meeste zag was de parelhalstortel. Het is een duif die in het wild alleen in een aantal Aziatische landen voorkomt, waaronder Thailand, Vietnam, Zuid-China en de Filippijnen.


 Parelhalstortel


Bij de flamingo's kwam er een klasje met schoolkinderen langs.
Ringmus

Hieronder een ringmus. Hoewel hun aantallen achteruit gaan is de ringmus nog steeds een veel gezien vogeltje in grote delen van Europa en Azië. In Nederland is deze soort op de lijst van bedreigde vogels gezet. Niet omdat de ringmus in Nederland op het punt staat om uit te sterven, maar omdat hiermee maatregelen kunnen worden genomen om verdere achteruitgang te stoppen. Zelfs de huismus staat tegenwoordig op die lijst. RingmusDayallijster

Op dag twee van onze reis, in het Wetland Park hadden we deze vogel ook al gezien. Ook in de Zoological en Botanical Gardens vlogen er een aantal rond. De foto's zijn hier beter geslaagd dan in Wetland Park.

 Dayallijster


In het park stond ook deze grote fontein.


Fontein  Fontein Hong Kong Zoological and Botanical Gardens
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Naast de fontein was een kiosk waar we wat eten en drinken hebben gekocht dat we op het terras hebben genuttigd. Terwijl we daar zaten werd de lucht steeds blauwer en daardoor het uitzicht op de Skyline ook steeds mooier.
Op de volgende foto is achter de fontein de 346 m hoge Center toren te zien.

Center toren  Center toren
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

En de 189 meter hoge Centrium toren.


Daarnaast heb je vanuit de Zoological en Botanical Gardens uitzicht op onder meer het Cheung Kong Center en de Bank of China.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten