vrijdag 18 mei 2012

Weekend Brussel - Atomium

Op vrijdag 18 mei 2012 zijn we 's ochtends met de trein uit Nijmegen vertrokken voor een weekendje Brussel. Vooral de trein vanuit Roosendaal naar Antwerpen en Brussel was, zoals gewoonlijk, erg druk. We hebben tot antwerpen moeten staan.
In Brussel zijn we eerst naar het hotel gegaan om de bagage te dumpen voordag we de stad in gingen. Het Thon hotel is een groot hotel in het centrum van Brussel, naast metrostation Rogier. Het eerste wat bij binnekomst opvalt is dat in deze 'tweetalige' stad bijna niemand Nederlands spreekt. Zelfs de website van het hotel was volledig in het Frans.

Atomium
Onze eerste besteming in Brussel was het Atomium. Het Atomium ligt in het Heizelpark in de buurt van het Koning Boudewijn stadion.

Uiteraard weet je hoe het Atomium eruit ziet, maar het is toch bijzonder als je dan zelf op die plek staat.

AtomiumAtomium Atomium
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Een aantal bollen kun je bezoeken. De permanente tentoonstelling in die bollen ziet er een beetje derderangs en achterhaald uit.
Op de ansichtkaart hieronder is het Atomium in aanbouw te zien.

 Maquette van een verdwenen paviljoen

De belangrijkste reden om de binnenkant van het Atomium te bezoeken is het uitkijkplatform in de bovenste bol. Daarvoor moesten we een tijdje in de rij staan. Boven kun je rondlopen en heb je uitzicht over Brussel. Bijzonder waren de waaghalzen die boven op één van de bollen stonden.

Atomium Mensen op Atomium
Uitzicht op Brussels Expo Uitzicht op Brussels Expo
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten