woensdag 7 november 2012

Dag 6: ICC-Tower en The Peak

Met de metro naar de ICC-TowerNa de dolfijnenexcursie zijn we met de metro naar station Kowloon bij de ICC-Tower gegaan. De metrotreinen lijken eindeloos lang in Hong Kong. We kwamen onderweg onder andere langs de stations Nam Cheong en Olympic.

 Metro in Hong Kong


ICC-Tower

De ICC-Tower is het hoogste gebouw van Hong Kong. Het telt 118 verdiepingen en is 454 m hoog. Eind 2012 zijn er slechts vier gebouwen in de wereld die hoger zijn dan de ICC-Tower. In het gebouw zit ook het kantoor waar Martin werkt, op de 85ste verdieping. We zijn met Martin en een van zijn collega's gaan lunchen in de buurt van de toren.

ICC-Tower ICC-Tower
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Trammetje naar The Peak

De volgende bestemming voor deze dag was The Peak. Een plek met een prachtig uitzicht over Victoria Harbour en alle gebouwen in deze buurt. Als toerist kun je eigenlijk niet met goed fatsoen terugkeren uit Hong Kong als je niet bij The Peak bent geweest. De leukste manier om de Peak te bezoeken is met het oude trammetje dat via een heel steil spoor naar boven gaat. De tram rijdt hier al sinds 1888.

 The Peak Tram The Peak Tram
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.comBij het eindpunt van de tram kom je in een enorm gebouw terecht. Het is een winkelcentrum en je moet eerst een paar verdiepingen omhoog voordat je eruit kunt. Op het dak van het winkelcentrum is een uitzichtplatform.
Voor het gebouw staat ook een oude tram.

The Peak Tower The Peak Tower
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Vanaf deze plek zijn er ook paden voor korte wandelingen in de omgeving.

Wandeling bij The Peak Tower Wandeling bij The Peak Tower
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

In een struik langs het pad zat deze Chinese Buulbuul.Het was niet de beste dag voor een bezoek aan The Peak. Het was bewolkt en heiig, zodat het uitzicht enigszins beperkt was. De zon prikte er wel regelmatig doorheen, zodat op de meeste foto's toch één of meer gebouwen in het zonlicht staan.


Uitzicht Peak Uitzicht Peak
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hierboven het uitzicht in de richting van Kowloon. Op de achtergrond is de ICC-Tower te herkennen. Hieronder het uitzicht op de torens in het centrum en in noordoostelijke richting. De overkant van het water is hier amper te zien.

Uitzicht Peak Uitzicht Peak
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten